Hausmann-logo2-1600

hausmannswimcoach

Det är jag – Ulf Hausmann – som är hausmannswimscoach; professionell simcoach och specialist på simteknik. Jag har jobbat heltid som simcoach i sju år. Under de senaste åren har jag hjälpt mestadels triathleter och swimrunners förbättra sin simteknik. Jag hjälper såväl elitsatsande och nybörjare. 

hausmannswimcoach erbjuder avancerade upplägg och tjänster för teknikanalyser, teknikträningar och simträningar i bassäng och i OW . hausmannswimcoach ligger i framkant av både användning av senaste teknologi som analysmetod liksom spetskompetens inom simteknik och pedagogik. För att lyckas kunna hjälpa dig med din simutveckling använder jag som coach mina kunskaper från olika områden inom biomekanik, fysiologi, psykologi och pedagogik. Jag utgår från varje enskild individs förutsättningar och tycker det är viktigt att du känner glädje i vattnet. Hur jobbar jag?  

  1. Jag ger dig kunskap (Du behöver veta vad som är rätt och varför).
  2. Vi analyserar din simning (Du behöver veta hur du simmar just nu – vad du gör rätt och vad som är bristfällig i din simteknik).
  3. Vi tar fram förbättringsområden (Du behöver veta vad som behöver förbättras och vad som är viktigast).
  4. Vi implementerar teknikjusteringar (Du behöver känna först hur du gör just nu. När du kan det är du redo för att implementera den nya tekniken)

För att du ska lyckas krävs det även mycket av dig. Du behöver ha ett öppet sinne: du gillar lära dig nya saker, du är beredd att omvärdera befintliga uppfattningar och beteenden och du är medveten om att det är ett långsiktigt projekt att utveckla din simteknik. 

Jag har många års erfarenhet av att coacha vuxna simmare, ungdomar, triathleter och swimrunners. Jag har simmat i tyska landslaget (fd. Östtyskland) med favoritdistansen 400 medley. Nådde aldrig den yttersta toppen men vet vad det innebär att träna och tävla på högsta nivå. Min karriär slutade tidigt, jag var trött och omotiverat och tyckte att simning var tråkig. Då föddes idén att coacha själv och göra simning till något roligt och utvecklande. Prestationen kommer när det mesta är roligt. En del slit behövs förstås.

Jag har jobbat som simcoach i Tyskland och USA och haft simcoaching med mig när jag fortfarande hade ett vanligt kontorsjobb. Sedan 2012 har jag förverkligat min dröm och jobbar sedan dess heltid som simcoach. Det som driver mig är att hjälpa dig utvecklas, prova nya saker och lyckas med dina mål.

Jag håller mig själv i form och hittat glädjen i swimrun där jag deltar i olika lopp för att det är ett roligt äventyr.

Inom simning innehar jag för närvarande det svenska och nordiska mastersrekordet i 200m medley (H45-49).

Hausmann-sensors

Kontakta mig gärna på +46-73 8522292 eller mailto:info@hausmannswimcoach.se​

Close Menu